Эрдэнэт үйлдвэрт 6700 орчим ажилтан, ажилчид ажилладгаас хүнд нөхцөлд буюу үйлдвэрлэлийн бүсэд ажиллаж буй 5000 гаруй уурхайчдадаа халуун хоолны үйлчилгээг үнэ төлбөргүй үзүүлдэг.
Хүнд нөхцөлд ажиллаж буй уурхайчид, ажилчид эрүүл, чанартай хоол хүнс хэрэглэх учиртай. Үйлдвэрийн газрын удирдлагын зүгээс энэ шаардлагыг халуун хоолны үйлчилгээ үзүүлж буй компаниудад хатуу тавин хянаж ажилладаг.
Ажилчдыг эрүүл, аюулгүй, шим тэжээллэг хоолоор хангах зорилготой ажилладаг Эрдэнэт үйлдвэрийн “Сэлэнгэ” амралт, аялал жуулчлалын цогцолборын “Сэлэнгэ катеринг”-ийн хамт олон ажилчдад халуун хоолоор үйлчилж эхлээд хоёр сар гаруй хугацаа өнгөрчээ. Тайлант хугацаанд өдөр, орой, шөнө гэсэн гурван удаагийн давтамжтайгаар 26 цехийн 20 672 ажилтан албан хаагчдад халуун хоолны үйлчилгээ үзүүлсэн. Үүнээс ажлын өдөр дунджаар 423 ажилчин, амралтын өдөр 179 ажилтанд үйлчилжээ.
“Сэлэнгэ катеринг”-аар үйлчлүүлж буй ажилчдын эрүүл мэндийн урьдчилан сэргийлэх үзлэгийн тайлан мэдээг үндэслэн энгийн болон эмчилгээний хоолны 28 хоногийн төлөвлөгөөт цэс, технологи карт, материалын цэс, материалын цэсийн нэгтгэл зэргийг боловсруулж хоол үйлдвэрлэл үйлчилгээг явуулж байна.
Катерингийн нэгж хоолны өртгийг тооцоолоход Дэлхийн эрүүл мэндийн байгууллагын болон Монголын Эрүүл мэндийн яамны хамтарсан зөвлөмж бичиг, Эрүүл мэндийн сайдын 2017 оны хоёрдугаар сарын 23-ны өдрийн А/74 дугаар тушаалыг үндэслэн, нэг хүний өдөрт хүнсний бүтээгдэхүүнээс авах илчлэгийн хэмжээг 3900 ккал-р тодорхойлжээ. Энэ тодорхойлолтод орсон багцалсан хүнсний бүтээгдэхүүн нь 13 төрлийн хүнсний бүтээгдэхүүнээс бүрддэг талаар “Сэлэнгэ” амралт, аялал жуулчлалын цогцолборын “Сэлэнгэ катеринг”-ийн дарга Б. Хантамир мэдээлсэн юм.
Тус хамт олон катерингийн үйл ажиллагааг халуун хоолны сүлжээ хэлбэрт шилжүүлэн өргөжүүлэх, ISO-22001 Олон улсын стандартыг нэвтрүүлэхээр ажиллаж байна.