Эрдэнэт үйлдвэр ажиллагсдынхаа эрүүл мэнд, нийгмийн хамгааллын бодлогын хүрээнд “Халуун хоол” хөтөлбөрийг хэрэгжүүлж, Монгол Улсын Тендерийн тухай хуулийн дагуу халуун хоол үйлдвэрлэлийн компаниудыг шалгаруулан уурхайчдыг халуун, чанартай хоолоор хангах чиглэлээр хамтран ажилладаг. Тус үйлдвэрийн ХАБЭА-н хэлтсээс халуун хоолоор үйлчилж буй компаниудын үйл ажиллагаа, хоолны чанар, хэмжээ, хүнсний эрүүл ахуйд өдөр тутам хяналт тавин, зөвлөмж анхааруулга өгч ажиллаж байна.
Өнөөдрийн байдлаар, Эрдэнэт үйлдвэрийн ажиллагсдад халуун хоолны үйлдвэрлэл, үйлчилгээг “Хаан хүнс”,” Таятан фүүд” зэрэг компаниуд үзүүлж байна. “Таятан фүүд” компани нь өнгөрсөн 6 дугаар сараас Засвар механикийн заводын ажилчдад халуун хоолоор үйлчилж эхэлжээ. Тус компанийн үйл ажиллагаанд хийсэн шалгалт, хяналтын явцад Хүнсний аюулгүй байдлын стандарт, нийтийн хоолны үйлчилгээний журмыг мөрдөж, ямар нэг зөрчил дутагдалгүй ажиллаж буйг ХАБЭА-н хэлтсийн хүнсний эрүүл ахуйч эмч Ц.Оюунгэрэл ярилаа. Түүнчлэн эхний үед хоол үйлдвэрлэл, чанар, хэмжээний талаар ажилчдын сэтгэл ханамж тааруу, тодорхой гомдол санал гарч байсны дагуу удаа дараагийн хяналт, шалгалт, анхааруулга зөвлөмж өгсний үр дүнд үйлчилгээ болон чанар эрс сайжирсныг нэмж онцлов.
Нийтийн хоол үйлдвэрлэлийн “Таятан фүүд” компани нь үйлдвэрийн ажилчдын илчлэг, нормыг хангах, эрүүл мэнд эрч хүч нөхөх чанартай хоолоор хангах зорилт тавин, Засвар механикийн заводын ажилчдад үдийн хоолоор үйлчилж байна. Хүнд нөхцөлд ажилладаг ажилчин хүн өдөрт 3200-3800 илчлэгийг хоолоор дамжуулан авах ёстой аж. Тиймээс энэхүү хэмжээ болон бусад чанар стандартыг мөрдөхийн зэрэгцээ төрөл сонголтыг ажилчдын санал хүсэлтэд тулгуурлан гаргаж, халуун хоол үйлдвэрлэж байгаагаа тус компанийн Зөвлөх тогооч, Монгол Улсын Мастер тогооч Ю.Ганболд хэлэв. Тус компанийн мэргэжлийн зэрэгтэй 10 гаруй тогооч, ажилтнуудаас бүрдсэн 30 орчим хүнтэй баг 4 ээлжээр ажиллаж, нэг, хоёрдугаар хоолны 2-3 сонголт бүхий халуун хоолоор Засвар механикийн заводын ажилчдад үйлчилж байна.
М.Балжинням
Эх сурвалж: “Erdenettoday.mn”